אז איך לבחור כיסא בטיחות לתינוק? מאיפה מתחילים? הנה כמה טיפים והכוונות שיסייעו לכם לקבל את ההחלטה המושכלת לקראת הבחירה.
ככל ומדובר על הבטיחות של התינוק שלנו, אין דבר חשוב יותר – בבחירת מושב בטיחות לרכב, כסא בטיחות לתינוק הוא בין ההחלטות החשובות ביותר שצריך לקבל כהורים, שכן, הכיסא ילווה אתכם למשך שנים.
כיום, מבחר הכיסאות שיש רחב מאוד וכולל בתוכו מגוון חברות ודגמים, כאשר כל סוג של כיסא מציע רמות שונות של בטיחות, שימושיות ונוחות במושב.
במיוחד משום שרמת הבטיחות מהווה שיקול וגורם מרכזי, ישנם חוקים ברורים לגבי השימוש בכיסאות הבטיחות, לכן מאוד מומלץ להקפיד לבחור את הכיסא המתאים ביותר.
מה קובע החוק ועד איזה גיל צריך כיסא בטיחות?
בהתאם לחוק במדינת ישראל, סעיף 83א’ לתקנות התעבורה, התשכ”א-1961, חובת חגירת ילדים עד גיל 3 ברכב בכיסא בטיחות תקני, כאשר עד גיל שנה כיסא הבטיחות צריך להיות מופנה נגד כיוון הנסיעה במושב הרכב.
על התינוק לשבת בכיסא בטיחותי המתאים למשקלו ולגילו בהתאם להנחיות היצרן ובהתאם לתקן המקומי או הבינלאומי.
במדינות רבות חלה חובה לשבת בכיסא בטיחות ייעודי עד גיל 8 או עד משקל של 36 ק”ג – בישראל, החובה היא עד גיל 3 לשבת בכיסא בטיחות לתינוק ועד גיל 8 לשבת בבוסטר.
יחד עם זאת, בהתאם להמלצת משרד הבריאות וארגון בטרם, מומלץ להושיב את התינוק לפחות עד גיל שנתיים נגד כיוון הנסיעה בכיסא התואם את נתוני התינוק.
בטרם הרכישה, חשוב מאוד לבדוק שאכן כיסא הבטיחות תואם את התקן העדכני ומאושר לשימוש על ידי הגורמים המוסמכים.
סוגי מושבי בטיחות
ישנם מספר סוגים של מושבי בטיחות, לכן כאשר עולה השאלה איך לבחור כסא בטיחות לתינוק, קחו את הסוגים הללו במושב בחשבון –
כיסא תינוק
זהו כיסא הבטיחות הראשון שיכיר התינוק מרגע יציאתו מבית החולים, הוא נועד על מנת לספק הגנה במהלך החודשים הראשונים לחייו, במיוחד במושב הקדמי של הרכב.
כיסא זה פונה נגד כיוון הנסיעה והוא תואם לתינוקות שמשקלם לא עולה על 13 ק”ג.
כיסא בטיחות
סוג זה הינו מושב רב שימושי בו ניתן להשתמש עד גיל מאוחר יותר, החל מגיל לידה לרוב.
כיסא זה מתחיל בתצורה של כיסא בטיחות המופנה כנגד כיוון הנסיעה והוא מאפשר שינוי תצורה עם הזמן כך שניתן יהיה להפנות אותו עם כיוון הנסיעה.
כיסא בוסטר
סוג זה תואם לגיל מאוחר יותר, לרוב מעל גיל 4 והוא משמש כהגבהה עד שניתן יהיה לחגור את הילדים עם חגורת בטיחות של הרכב.
אולי יעניין אתכם:
- כיסא בטיחות סייף גארד פלוס צבע אפור – טוויגי Twigy
- כיסא בטיחות פוראבר DLX משולב 4ב1 – גרקו GRACO
- כיסא בטיחות וואן פיט קלירטקס – OneFit ClearTex צבע שחור – צ’יקו Chicco
טיפים לבחירת כסא בטיחות לרכב שיתאים לתינוק שלכם
תקן בטיחות מחמיר
עוד לפני שאתם מגיעים לקופה, אחרי שכבר בחנתם את החברה, אחרי שבחנתם את הפיצ’רים, את המידות ומה לא, חשוב שתוודאו שלא שכחתם את הדבר החשוב ביותר – תקן הבטיחות הישראלי או הבינלאומי.
על כיסאות הבטיחות לעמוד בתנאים המחמירים ביותר.
התאמה לנתוני התינוק
לא כל כיסא יכול להתאים לכל תינוק, לכל כיסא בטיחות לתינוק יש הוראות יצרן ברורות והנחיות רלוונטיות לדגם הספציפי.
לכן, כאשר ניגשים לבחור כיסא בטיחות לתינוק, עליכם לקחת בחשבון שכל כיסא מותאם לקבוצת גיל וקבוצת משקל מסוימת, כדי להבטיח את הבטיחות המירבית. ביחרו את הכיסא המתאים ביותר למשקלו וגילו של הבייבי שלכם, כדי להבטיח את הבטיחות המירבית במושב.
נוחות
לא כל הכיסאות רכים ופלאפים, מומלץ לחפש כיסא בטיחות עם ריפוד נוח ותמיכה טובה מספיק לתינוק.
מבחינת נוחות, עליכם גם לקחת בחשבון שכדאי לבחור כיסא קל להתקנה ולפירוק ברכב, כל שמבחינת שימוש יום יומי זה יקל עליכם ובעתיד יהיה לכם קל לפרק כשכבר לא יהיה צורך.
המלצות
לפני שאתם ניגשים לבחור את הכיסא, בצעו סקר שוב, חפשו המלצות, ביקורות, חוות דעת – ניתן לחפש בקבוצות הורים ברחבי הרשת, לבדוק עם הורים אחרים שכבר משתמשים או השתמשו בכיסא בו אתם מעוניינים ובהתאם לכך הם גם יוכלו לספק לכם מידע אמין וחוות דעת על יתרונותיו וחסרונותיו של כיסא הבטיחות.
תקציב
כיסא בטיחות לתינוק זה לא מוצר זול במיוחד, ולכן חשוב לוודא שהוא מתאים למשקלו וגילו של הבייבי שלכם. יחד עם זאת, אל תתפשרו על בטיחות התינוק שלכם.
כסאות בטיחות לתינוקות יכולים לנוע בטווח מחירים רחב – אל תשכחו בכל זאת, מדובר בכיסא שילך איתכם למשך מספר שנים, נצלו ממנו את המיטב.
אם אתם מחפשים כיסאות בטיחות לתינוק, ללא כל פשרה על איכות המוצרים, בתקנים המחמירים ביותר, הגעתם למקום הנכון – בייבי שארק ממוקמת בראש העין וניתן להגיע ולקבל מידע מקיף על מגוון מוצרים לתינוק שיספקו לכם מעטפת רחבה ובעיקר? שקט נפשי.
מוזמנים להגיע ולהתרשם מהחנות שלנו – שדרות הדקלים אזה”ת לב הארץ, ראש העין.
שאלות נפוצות
מהו התקן הבינלאומי לכיסאות בטיחות?
התקן הבינלאומי הנפוץ הוא תקן ECE R44/04 או R129 (i-Size), המגדיר דרישות בטיחות מחמירות לכיסאות בטיחות בהתאם למשקל וגובה התינוק.
מהם הסימנים לכך שכיסא הבטיחות לא מתאים לרכב?
במידה וכיסא הבטיחות לא יושב בצורה יציבה במושב, במידה והרצועות אינן מתוחות בצורה נכונה או אם יש מרווח תנועה, הרי שאלו סימנים לכך שהכיסא אינו מתאים לרכב.
מתי צריך להחליף מושב בטיחות?
את מושב הבטיחות יש להחליף כאשר ישנה חריגה בין משקל הנשיאה של הכיסא לבין משקלו של התינוק, כלומר, כאשר התינוק חורג מהמשקל ו/או הגובה המומלץ לכיסא.
בנוסף, יש להחליף כיסא בטיחות במקרים בהם הרכב ניזוק או חלילה עבר תאונה, ולכן חשוב לדעת כיצד להתקין את הכיסא בצורה נכונה במושב הרכב.
האם ניתן להעביר מושב בטיחות בין כמה רכבים?
בהחלט ניתן לבצע העברה של כיסא הבטיחות בין מספר רכבים, זאת בתנאי שהכיסא מותקן בצורה נכונה במושב לכל רכב וכן גם מותאם להנחיות היצרן.