משלוחים חינם בקניה מעל 250 ₪ (לא כולל ריהוט)

הכנת תיק לחדר לידה – הרשימה המלאה

אין דבר יותר מרגש מאשר הרגעים האלה של לפני, מה צריך לארוז, מה היולדת העתידית צריכה לקחת איתה, מה צריך לקחת לתינוק, מה עדיף שלא לקחת, איך בכלל מתכוננים לרגע המיוחד הזה – מדובר בתהליך מאוד מורכב שמכיל בתוכו הרבה פרטים, לכן הריוניות רבות נוטות להכין תיק לחדר לידה כבר בטרימסטר האחרון, לרוב חודשיים לפני הלידה, לכל מקרה שלא יהיה.

התיק צריך להיות מוכן ליציאה, לך ולבייבי שלך, עם כל הדברים הנחוצים לכם, כולל מים.

אז מאיפה בכלל מתחילים? החלטנו ליצור עבורכן צ’קליסט מקיף עם כל הדברים שאתן לא רוצות לשכוח

תיק לחדר לידה
הכנת תיק לחדר לידה 

מתי לארוז תיק לחדר לידה?

בגדול? אין תשובה בלעדית, כלומר, אף אחד לא יגיד לך שצריך לארוז תיק לחדר לידה ביום X לפני הלידה.

יחד עם זאת, ההמלצה (ובינינו, מה שגם קורה בפועל) היא כבר בטרימסטר האחרון של ההריון – אל תחכי לדקה התשעים, סביר להניח שתשכחי הרבה דברים, אז כדאי להכין תוכנית לידה מראש.

תביני דבר אחד – לא כל ההריוניות חוות את אותם הדברים בטיימינג המדוייק, התזמון המתאים לאריזת התיק תלוי בהרבה דברים בדיוק בגלל זה, החל ממצבך הבריאותי וההיסטוריה שלך.

ישנן נשים בהריון בסיכון / הריון מרובה עוברים לדוגמה, שההמלצה עבורן היא הכנה מוקדמת ככל הניתן של התיק סביב שבועות 32-34.

עבור נשים אחרות לדוגמה, סביב שבוע 36 זה טיימינג נהדר להתחיל בארגונים, כדי לוודא שהכל מוכן ללידה.

בסופו של דבר, המטרה היא לדאוג למוכנות מלאה לקראת הלידה, בין אם תתרחש במועד ובין אם תתרחש במועד מוקדם יותר מהתאריך המשוער.

מה לשים בתיק לידה לאמא?

אם את לקראת לידה אז קודם כל שיהיה בהרבה מזל טוב ובידיים מלאות.

כאשר אורזים תיק לחדר לידה, את צריכה לזכור כמה פריטים חיוניים שיעזרו לך להעביר את השהות בבית החולים בצורה מרגיעה ונוחה יותר, לכן יצרנו עבורך צ’קליסט, לך רק נותר לשמור ולהדפיס –

  • תעודת זהות וכרטיס קופת חולים – עבור מסמכי הקבלה בבית החולים בו תשהי.
  • בגדים (תלוי בעונה) – בגדים רחבים, פיג’מה, כותונת / שמלה להסתובב איתה בנוחות לאחר הלידה, גרביים, נעלי נוחות / נעלי בית שיקלו עלייך בזמן ההליכה ברחבי בית החולים.
  • תחבושות היגייניות – כאן יש לך בחירה – קודם כל תדעי שבית החולים יספק עבורך תחבושות היגייניות, אך יחד עם זאת לא תמיד הן מתאימות לכולן, אז כדאי להביא גם כמה מהן שאת רגילה אליהן. רצוי להביא מהבית תחבושת במידה המתאימה, או לחילופין (אפילו בנוסף) ניתן להביא תחתוני קוטקס.
  • מוצרי טיפוח – שמפו, מרכך, מברשת שיער, מברשת שיניים, משחת שיניים, מגבונים לחים, מגבת גוף, מגבת פנים, קליפס / גומיות לשיער.
  • הנקה – אם את מתכננת להניק, מומלץ להביא איתך חזיות הנקה מתאימות שיוכלו לספק עבורך תמיכה ונוחות לשימוש. כמו כן, ישנן גופיות / חולצות / שמלות המיועדות לנשים מניקות שניתן להביא עמך במידה ויש לך, כדי להקל על ההנקה.
  • נוחות – על מנת להקל עלייך בזמן השהות, תוכלי להביא עמך כרית נוחה, כרית הריון ואפילו כרית הנקה (על מנת לספק תמיכה כך שתוכלי להניק בצורה נוחה).

מה לשים בתיק לידה לתינוק?

באופן כללי, אמהות רבות נוטות להפריד בין תיק לחדר לידה עבור התינוק לבין התיק של האמא, אך כל אחת והעדפותיה – שימי לב שגם לבייבי החדש שלך יש רשימה של פריטים שצריך להביא איתך לקראת הלידה –

  • הלבשה לתינוק, כולל בגדים שניתן להלביש עליו מיד לאחר הלידה – ביגוד לימים הראשונים לאורך השהות בבית החולים, מספר כובעים וגרביים שיסייעו בשמירה על חום הגוף של התינוק, כולל בגדים נוחים שאת יכולה ללבוש.
  • חיתולים – מצד אחד, בתי החולים מספקים חיתולים עבור תינוקות, אך יחד עם זאת רצוי להביא איתך חיתולים לכל מקרה שלא יהיה.
  • כיסוי – אל תשכחי מגבת קטנה לתינוק לאחר הרחצה הראשונה שלו. כמו כן, חשוב להביא גם שמיכה נעימה וקלה שתספק עבורו תחושת ביטחון וחמימות.
  • לפני השחרור מבית החולים – יש ציוד שמציב בית החולים שיהיה עלייך להביא כנגד שחרורו של הבייבי שלך, כלומר, ציוד חובה שככל הנראה בלעדיו לא יאשרו את השחרור.
  • כיסא בטיחות לאוטו שיבטיח נסיעה בטוחה הביתה
  • עגלה – משתנה בין בתי החולים, אבל באופן כללי נדרשת עגלה, או דונה, רצוי לבדוק מראש.

מה לא כדאי לשים בתיק לידה?

כן, יש לא מעט דברים שרצוי ואף מומלץ להימנע מלהביא איתך בתוך תיק לחדר לידה, כמו למשל תכשיטים יקרי ערך או פריטים בעלי ערך ורגישות שיכולים בקלות ללכת לאיבוד ברחבי בית החולים, לכן רצוי מבעוד מועד להימנע מהבאתם.

אגב, קחי בחשבון שיכול מאוד להיות מצב בו לקראת הלידה בין כה וכה יבקשו ממך להסיר את כל התכשיטים הנמצאים עלייך באותו רגע בטרם הכניסה לחדר הלידה, כדי להקל על המעבר.

כמו כן, את יכולה להימנע מלהביא איתך כמות גדולה של חיתולים או בגדים, זאת משום שפעמים רבות בית החולים יספק עבורך את המינימום הנדרש בשני המקרים, כולל כרטיס של קופת חולים.

בכל הנוגע לפריטים כמו מוצרי תינוקות למיניהם, ניתן לבדוק מראש מה יספק עבורך בית החולים ומה יהיה עלייך להביא בכל מקרה, כך שתוכלי להיות סגורה על הנושא לקראת ההכנה של תיק לחדר לידה עבור הבייבי שלך.

מתי הזמן הכי נכון להתחיל באריזת תיק לידה?

באופן כללי, הזמן הכי טוב להתחיל את האריזה הוא סביב שבוע 36, אך יחד עם זאת במקרים כמו הריון מרובה עוברים או הריון בסיכון, רצוי להתחיל את האריזה סביב השבועות 32-34. בכל מקרה אל תחכי לדקה התשעים, עדיף לא לארוז את התיק בלחץ.

אם אני מתכננת להניק, איך כדאי לי להיערך?

חשוב שתביאי איתך חזיות הנקה נוחות שישמשו אותך לאורך השהות בבית החולים. כמו כן, מומלץ להביא איתך גם כרית הנקה לתמיכה בזמן ההנקה.

ניתן להצטייד במשחות שמקלות על גודש במידת הצורך.

אם את מתכננת לשאוב תוכלי להביא עמך משאבה עם הציוד הנדרש – קחי בחשבון שבבתי החולים ניתן לשאוב מהמכשירים בחדרי ההנקה.

האם אני צריכה להביא לבית החולים מסמכים מיוחדים?

כן, חשוב שתביאי איתך תעודת זהות וכרטיס של קופת חולים. כמו כן, אין חובה אך רצוי להצטייד גם בטפסי בדיקות דם ומעקבי הריון במידה ויש לך קלסר מאורגן (זה לא חובה).

אולי תאהב/י גם

0
    0
    העגלה שלך
    עגלת הקניות שלך ריקההמשך בקנייה
      חישוב משלוח
      ‫החל קופון‬
      Unavailable Coupons
      cinco2024 Get 100.00 off